Unleash your potential

Op basis van een intake gesprek kunnen we uw (sport)niveau en prestatie in kaart brengen om zo een specifiek onderzoek uit te voeren en vandaaruit een revalidatieschema op te stellen (vaak in samenspraak met uw arts of chirurg). 
Het doel van deze praktijk is niet alleen om u te revalideren maar vooral ook om uw prestatieniveau te verbeteren en de factoren aan te pakken die in eerste plaats het letsel hebben uitgelokt. Dit dankzij een sport specifieke revalidatie.

Sportrevalidatie

Vaak voorkomende klachten bij sporters (recreatief/topsporter) zijn van orthopedische of traumatologische oorsprong. Dit brengt meestal beperkingen met zich mee op vlak van mobiliteit, kracht en functionaliteit.

Wanneer u als sporter een dergelijke blessure oploopt dan wenst u om op (snelle &) een adequate manier terug uw sportactiviteiten te hervatten. Om dit te kunnen verwezenlijken vergt dit een goed sportinzicht en een goede sportgerichte benadering van de therapeut.

Het is een hands-on benadering waarbij de kinesist verschillende technieken toepast om de gewrichten te mobiliseren en te manipuleren. Deze therapie kan worden toegepast bij verschillende klachten, zoals nek-, rug- en hoofdpijn, schouderklachten, etc. De kinesist zal eerst een uitgebreide screening en onderzoek doen om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Manuele therapie, die in deze kinepraktijk in Deinze aangeboden wordt, kan helpen om de bewegingsvrijheid te verbeteren, pijn en spierspanning te verminderen en de algehele functionaliteit te verbeteren. Het helpt preventief, alsook bij het herstellen van blessures.

Manuele therapie

Dry needling

Dry needling is een techniek die gebruikt wordt door kinesitherapeuten. Er wordt een dunne naald in de spier geprikt, zonder daarbij medicatie of vloeistoffen te injecteren. Het doel van deze behandeling is om spierknopen (triggerpoints) te ontspannen, pijn en spanning te verlichten. Het is effectief bij chronische en acute spierpeesklachten (achillespees, schouder/nek, lage rug, bilspier,… ) en bij hoofdpijn. Het belangrijkste verschil tussen dry needling en acupunctuur is het doel van de behandeling. Bij dry needling richt men zich specifiek op triggerpoints en spierproblemen, terwijl acupunctuur gericht is op het herstellen van de energiebalans in het lichaam. Voor een succesvolle behandeling is het essentieel dat deze wordt uitgevoerd door een getrainde professional. Dry needling is altijd een onderdeel van een breder behandelplan. Laatst genoemde bespreek je dan met jouw therapeut.

Osteo-etiopathie is een benadering waarbij diagnostiek plaatsvindt door middel van onderzoekstechnieken uit de manuele therapie, osteopathie en kinesiologie. Hierbij ligt de focus op het vinden van de bron van de oorzaak i.p.v. het behandelen van de plaatselijke symptomen. Het behandelplan omvat een holistische aanpak, waarbij zowel structurele (manueel-osteopatisch), musculaire, viscerale als emotionele aspecten van de patiënt worden behandeld.

Osteo etiopathie

Maak jouw afspraak met één van onze therapeuten